Visie op leren

Iedereen kan zijn of haar volledige potentieel (be)leven

Op school of waar dan ook in het leven wordt ons geen handleiding aangereikt hoe wij met de overvloed aan mogelijkheden en kansen in het leven om kunnen gaan. Laat staan dat er serieus aandacht wordt besteed aan persoonlijk en innerlijk succes.

Iedereen heeft ongelimiteerde vermogens en potentieel welke op elk moment kunnen worden aangesproken en ontwikkeld.

Aandacht besteden aan onze innerlijke kwaliteiten

Wat maakt jou gelukkig? Hoe word je gelukkig? Wat betekent persoonlijk succes? Hoe ontdek jij jouw unieke talenten en kwaliteiten? Hoe kom jij erachter hoe jij zelf het beste leert en bij jou past? Hoe zorg jij dat je in en vanuit jouw eigen kracht werkt? Waarmee kan jij een unieke bijdrage leveren voor anderen? Hoe ga jij om met de uitdagingen, moeilijkheden en tegenslagen? Wat kan je doen wanneer je van binnen vastloopt of het even niet meer ziet zitten? Hoe zorg jij ervoor dat jij jouw plek in deze wereld weet te vinden? Hoe ontwikkel je de innerlijke weerbaarheid voor moeilijke tijden? Hoe voedt jij jouw innerlijk vuur en inspiratie? Weet jij wat jou drijft en waarom je doet wat je doet? Hoe bewust ben jij van jezelf en de impact die je met jouw gedrag hebt?

Op al deze vragen weten de meeste mensen geen antwoord, simpelweg omdat hun nooit geleerd is hierbij stil te staan en serieus aandacht aan te geven. Terwijl de antwoorden op deze vragen bepalend zijn voor ons gevoel van geluk, zingeving, betekenis en (innerlijke) groei.

Leren bij Incresco

Leren bij Incresco betekent je eigen ongelimiteerde potentieel volledig tot groei te brengen voor een uitzonderlijk leven. Leren is iets buitengewoons; het brengt ons dichter bij het realiseren van ons ongelimiteerde potentieel. Dit is iets geheel anders dan het verzamelen van en ‘intellectuele’ kennis. Intellectuele kennis is gemakkelijk omdat het een overdracht is van datgene wat bekend is. Leren is een beweging vanuit het bekende naar het onbekende; toegepaste kennis om bekend te geraken met authentiek ervaren. Dit proces start door te durven vragen en te onderzoeken. Vragen stellen creëert groei, antwoorden creëert beperkingen. Incresco leert je hoe je leert, een vaardigheid dat een leven lang meegaat!

Opleiding, scholing en training

Moderne educatie gaat voornamelijk over het ontwikkelen van het intellect. Op school wordt er doorgaans intellectuele kennis overgedragen zonder de onmisbare levensvaardigheden en gereedschappen aan te leren. Het ontdekken en toepassen van de unieke menselijke intelligenties is een heel ander soort educatie. Dit is de integratie van intellect en intelligentie; de toegepaste ontwikkeling van geest en lichaam. Educatie wordt hierdoor niet simpelweg het vullen van een vat, maar het ontsteken van een vlam. Mensen worden daardoor niet voorbereid op het leven; zij worden vaardig in het omgaan met het leven en alle bijbehorende facetten. Incresco leert je om hoofd, hart en handen met elkaar te integreren, voor een leven vanuit balans.